Den första karaktären utanför Mario serien är Samus Aran. Min största idol sedan 8 år tillbaks. Jag kommer gå igenom alla hennes röster och berätta vilken som är min favorit. 

Minako Hamano

Första rösten är Minako Hamano som spelade Samus i en japansk prolog till Super Metroid. Hon vär även kompositör till spelet och hon pratar med bra inlevelse. Jag vet inte var denna prolog kommer ifrån men jag undrar vem som hade spelat Samus om den hade översatts till engelska. Minako Hamano använder i alla fall rätt tonläge och är fullt godkänd.

Jennifer Hale

Den första engelska rösten är Jennifer Hale som spelade Samus i Metroid Prime. Hon läser i en oanvänd monolog med ett riktigt bra tonläge och inlevelse. Hon har bra berättarröst och det är riktigt synd att monologen inte används i spelet. Jennifer Hale är väldigt bra som Samus och det hade varit intressant om karaktären haft riktiga repliker.

Vanessa Marshall

Samus skrik görs inte av Jennifer Hale i spelet utan av Vanessa Marshall. Detta är svårt att bedöma då karaktären som sagt inte har repliker men skriken beskriver ändå allt. Vanessa Marshall låter lik Jennifer Hale och dom där skriken är helt godkända,

Alesia Glidewell

I alla Super Smash Bros spel sedan Super Smash Bros Brawl är det Alesia Glidewell som spelar Samus. Hon pratar med bra inlevelse och får karaktären att låta riktigt badass som passar perfekt. Detta är än av mina favoriter och jag undrar om Alesia Glidewell kommer spela Samus i något Metroid spel. Kan hända, är nog inte omöjligt.

Jessica Martin

Nästa röst är Jessica Martin som spelade Samus i det universalt hatade spelet Metroid Other M. En av anledningarna till att spelet är så hatad är på grund av karaktärens röst. Jessica Martin låter helt malplacerad med ett monotomt röstläge som inte passar alls. Samus Arans monotoma monologer blir tråkiga att lyssna på och Jessica Martin är tyvärr underkänd.

Ai Kobayashi

I den japanska versionen av Metroid Other M spelas Samus av Ai Kobayashi. Hennes röstläge ligger nära Jessica Martin men hon pratar med mycket bättre inlevelse. Spelet är också mycket annorlunda på engelska än på japanska, Samus har helt andra motiveringar. Ai Kobayashi är godkänd och gjorde ett riktigt dåligt spel mycket bättre.

Nikki Garcia

Den senaste rösten är Nikki Garcia som spelade Samus i Metroid Dread. Det mest intressanta är att alla repliker är på Chozo språket, gör hela spelet mycket mer unikt. Skriket är också episkt, man känner verkligen att det drar åt i magen. Efter en svag Samus behöver vi se en stark och det gjorde Nikki Garcia på ett riktigt bra och minnesvärt sätt.

Här kommer Toplistan:

1.Alesia Glidewell

2.Jennifer Hale

3.Nikki Garcia

4.Minako Hamano

5.Ai Kobayashi

6.Vanessa Marshall

7.Jessica Martin

Ginnifer Goodwin kommer tydligen spela Samus i Metroid Prime 4.