Glad Nationaldag! Dagens karaktär är Peach, Marios stora kärlek Jag kommer gå igenom alla hennes röster och berätta vilken som är min favorit. 

Mami Yamasa

Den allra första rösten är Mami Yamasa som spelade Peach i Super Mario Bros The Great Mission To Rescue Princess Peach. Olikt alla andra karaktärer i dessa anime filmer kan jag faktiskt höra vem som pratar. Mami Yamasa har en fin och gullig röst som passar riktigt bra till karaktärens personlighet, hon pratar också med bra inlevelse. Detta är en fullt godkänd insats och en bra start på röstlistan.

Miyako Endo

Nästa röst är Miyako Endo som spelade Peach i Super Mario Amada. Här kan jag inte avgöra om det är den första eller andra kvinnorösten som är Peach. Om det nu är den första så låter Miyako Endo lik Mami Yamasa, samma gulliga röst med samma inlevelse. Om det är den andra rösten så låter hon som en japansk version av Louise Raeder. Svårt att avgöra.

Jeannie Elias

Den första engelska rösten är Jeannie Elias som spelade Peach i Super Mario Bros Super Show. Hon pratar med bra inlevelse med en riktigt fin röst som passar karaktärens personlighet. En riktigt bra insats och en bra start på de engelska rösterna.

Louise Raeder

I den svenska dubbningen av Super Mario Bros Super Show är det Louise Raeder som spelar Peach. Hon låter riktigt lik Jeannie Elias med otroligt bra inlevelse. Här är det riktigt svårt att välja mellan svenska och engelska för att jag som sagt älskar Louise Raeders röst. Hon är underbar i allting hon gör och hon var nog den bästa rösten dom kunde hitta till Peach. Jeannie Elias är riktigt bra men Louise Raeder är mycket bättre. Underbar röst som har en stor plats i mitt hjärta, underbara människa <3

Tracey Moore

Efter Super Mario Bros Super Show tog Tracey Moore över rollen som Peach. Hennes röst passar karaktärens personlighet och hon pratar med väldigt bra inlevelse. Av dom 2 engelska rösterna så är Tracey Moore den som låter mest lik Peachs nuvarande röst. En riktigt bra insats.

Nina Gunke

I Adventures Of Super Mario Bros 3 är det Nina Gunke som spelar Peach. Hon låter inte lik Tracey Moore eller Jeannie Elias, hennes röst är mycket mörkare. Likt Toad är inlevelsen inte heller så bra, det absolut sämsta är att Nina Gunke använder samma röst till båda karaktärerna. Hon hade varit bra om hon ansträngt sig men detta är en av de svagaste rösterna. Totalt malplacerad.

Kathy Fitzgerald

Här är en annan svag insats, Kathy Fitzgerald spelade Peach i Mario Is Missing. Hon låter blyg vilket inte passar karaktärens personlighet men hon låter också riktigt lugn. Likt Luigi så är denna röst obehaglig på ett sätt, Inte dålig men just det att hon låter så lugn. Kathy Fitzgerald är därför en av de svagare rösterna, inte helt malplacerad men ändå opassande.

Jocelyn Belford

Välkomna till Hotel Mario där Jocelyn Belford spelar Peach. Här är det inte heller så lyckat, inte lika dåligt som ovanstående men ändå inte riktigt bra. Vad jag hör så har Jocelyn Belford inte lika mycket till inlevelse, hennes röst är inte opassande och hon hade passat som Peach om hon pratat med mer inlevelse. Olikt alla andra karaktärer så har Peach inte många memes och YTP:er runt omkring sig.

Leslie Swan

Den första officiella rösten är Leslie Swan som spelade Peach i N64 spelen. Hon får Peach att låta som hon är uppåt 40 medans karaktären bara är runt 20. Hennes röst är också för mörk och hon pratar med bristande inlevelse. Leslie Swan är därmed malplacerad som Peach och ingen bra start på den officiella röstlistan. Jag tror att hon fortfarande jobbar kvar på Nintendo än idag fast med helt andra uppgifter.

Azako Kozuki
I den japanska versionen av Mario Kart 64 är det Azako Kozuki som spelar Peach. Medans andra röster är malplacerade är denna bara könstig. Hon försöker låta lik Leslie Swan men jag vet inte vad jag ska säga om detta. Azako Kozuki kunde passat bra som Peach men hon låter bara könstig och malplacerad.

Jen Taylor

Nu kommer vi till Jen Taylor som spelade Peach under första halvan av 2000-Talet. Likt Toad var hon den första som gav Peach sin ikoniska röst och är därför otroligt bra, fin och gullig. Även om hon ibland låter lite för high pitchad så är hon ändå en av de starkaste rösterna. Jen Taylor är mest gullig när hon nynnade på Overworld låten men trots det är hon bättre som Toad enligt min mening.

Nicole Mills

Nästa röst är Nicole Mills som enbart spelat Peach i Mario & Luigi: Partners In Time. Hon låter lik Jen Taylor fast hennes röst är mer high pitchad och hennes skrik är riktigt irriterande. Jag tror Nicole Mills hade passat bra som Peach om hon spelat karaktären i fler spel men hennes enda insats är fullt godkänd.

Samantha Kelly

I alla Mario spel sedan Mario Party 8 är det Samantha Kelly som spelar Peach. Av alla röster är hon utan tvekan den mest otroliga, fina och gulliga rösten till Peach. Jen Taylor var den som skapade karaktärens personlighet medans Samantha Kelly definierade den till att bli mer underbar. Jag spelar mycket med Peach i Super Mario Bros 2 och Super Mario 3D World och hon har blivit min favoritkaraktär i båda spelen. Kelly är min favorit av alla Peach röster, hon är helt oslagbar.

Här kommer Toplistan:

1.Samantha Kelly

2.Jen Taylor

3.Tracey Moore

4.Louise Raeder

5.Jeannie Elias

6.Mami Yamasa

7.Nicole Mills

8.Jocelyn Belford

9.Nina Gunke

10.Leslie Swan

11.Miyako Endo

12.Kathy Fitzgerald

13.Azako Kozuki

Det var den sista prinsessan.