Dagens sista karaktär är ingen mindre än den ikoniska Super Mario. Jag kommer gå igenom alla hans röster och berätta vilken som är min favorit. 

Peter Cullen

Första rösten är Peter Cullen som spelade Mario i programmet om Donkey Kong. Detta var på den tiden då Donkey Kong var Marios stora ärkefiende. Peter Cullen pratar med bra inlevelse och det vanliga engelska talet passar riktigt bra på Mario. Första insatsen är fullt godkänd och en bra start på denna röstlista.

Larry Morgan

Nästa röst är Larry Morgan som enbart spelat Mario i reklam för Donkey Kong Cereal. Han låter inte lik Peter Cullen, hans röst är mycket ljusare vilket inte alls passar karaktären. Hade Larry Morgan spelat Mario fler gånger hade han varit riktigt malplacerad vilket han också är fast bara lite. Hans röst påminner mig lite om Julien Bardakoffs malplacerade insats som Luigi.

Toru Furuya

Den första japanska rösten är Toru Furuya som spelade Mario i Super Mario Bros: The Great Mission To Rescue Princess Peach och Super Mario Amada. Förutom att vara den första så är detta också den enda gången som Mario pratar japanska. Toru Furuya gör en intressant insats och passar riktigt bra som Mario. Av alla röster jag hört i dom japanska anime filmerna så är detta den bästa.

Lou Albano

Brottaren Lou Albano spelade Mario i Super Mario Bros Super Show. Detta är första gången som Mario pratar med Brooklyn accent som han pratade med tills han fick en officiell röst i spelen. Lou Albano var som sagt en brottare och han gör en riktigt bra och minnesvärd insats för att inte vara skådespelare i grunden. Han pratar också med bra inlevelse.

Steve Kratz

Den första svenska rösten är Steve Kratz som spelade Mario i den svenska dubbningen av Super Mario Bros Super Show. Han låter riktigt lik originalrösten och pratar med lika bra inlevelse. Nu vet jag inte vilken svensk dialekt som motsvarar Brooklyn accent men Steve Kratz gör en riktigt bra insats som den ikoniska spelhjälten. Här blir det svårt att välja mellan svenska och engelska, jag gillar båda lika mycket. Lou Albano får pluspoäng eftersom att han inte var känd som skådespelare, Steve Kratz gör det bästa han kan göra och kommer därför inte långt efter.

Hasse Jonsson

I VHS dubbningen av Super Mario Bros Super Show är det Hasse Jonsson som spelar Mario. Detta är den enda rollen av honom som jag inte gillar. Inlevelsen är bra som vanligt men han låter inte lik originalrösten. Dom flesta rösterna i denna dubbning är opassande men den fruktansvärda översättningen förstör allt, jag står inte ut att höra dubbningen och det var bara smärtsamt att spela in ett ljudklipp. Hasse Jonsson är bra i nästan alla roller han gör men som Mario passar han inte.

Walker Broone

Efter Super Mario Bros Super Show tog Walker Broone över rollen som Mario. Han pratar med samma Brooklyn accent, inlevelse och låter riktigt lik Lou Albano. En riktigt bra ersättare, Walker Broone är också känd för repliken "Mama? Mama Luigi?" följt av ett hysteriskt skratt som blev en lika stor meme som den andra repliken. Detta är en riktigt bra och minnesvärd insats.

Håkan Mohede

I den svenska dubbningen av Adventures Of Super Mario Bros 3 är det Håkan Mohede som spelar Mario. Hans inlevelse är bra men han är inte så lik originalrösten som är mycket hårdare.  Här blir det lättare att välja mellan svenska och engelska. Håkan Mohede startar ingen större tävling vilket gör att Walker Broone vinner. Denna insats är fullt godkänd men inget mer,  

Nicholas Glaser

Denna insats är könstig, Nicholas Glaser spelade Mario i Mario Is Missing och av någon anledning pratar han med 2 olika röstkaraktärer. Först pratar han med Brooklyn accent(Ni kommer bli trötta på det uttrycket snart)och byter sedan till italiensk brytning. Nicholas Glaser hade gjort en bättre insats om han bara hade pratat med en och samma röstkaraktär men tyvärr är denna insats inte bra utan könstig och förvirrande.

David Plaschon

I Mario's Time Machine är det David Plaschon som spelar Mario. Detta är den mest stereotypiska Brooklyn accenten jag hört Mario prata med. Hans design ser också arg ut. David Plaschon pratar med bra inlevelse men hans Brooklyn accent blir bara tråkig att lyssna på. Jag har inget mer att säga om denna insats, den är bara så stereotypisk.

Ronald B Ruben

Nästa röst är Ronald B Ruben som spelade Mario i Mario Teaches Typing. Detta är första gången karaktären pratar med italiensk brytning(Om man inte räknar med Nicholas Glaser)och det låter konstigt. Det var nog bara för att han inte hade pratat med italiensk brytning innan. Ronald B Ruben pratar med bra inlevelse men han är inte så bra på att få Mario att låta som en italienare.

Marc Graue

Detta är tack och lov sista gången som Mario pratar med Brooklyn accent. Marc Graue spelade Mario i Hotel Mario och om man bortser från alla memes och YTP:er så är hans insats inte så dålig. Det är förstås ljudkvalitén som gör att det låter sämre. Marc Graue är förstås minnesvärd på grund av alla memes och YTP:er och därmed måste jag säga att han är bra som Mario.

Charles Martinet

Nu kommer vi till den nuvarande rösten som spelat Fuskgubben enda sedan Mario's Game Gallery och Super Mario 64. Jag behöver inte förklara mycket, nu har den ikonsika spelhjälten blivit en riktig italienare och pratar med den ikoniska rösten vi alla känner igen. Charles Martinet är alldeles otrolig som Mario, han var den som definierade karaktärens personlighet och hans röst är bara underbar. Nu hör man att han blivit äldre men han låter fortfarande lika bra efter 27 år. Vad hade Mario varit utan Mr Martinet? Han är så underbar, otrolig, legendarisk och alldeles oslagbar <3 

Här kommer Toplistan:

1.Charles Martinet

2.Lou Albano

3.Walker Broone

4.Steve Kratz

5.Toru Furuya

6.Peter Cullen

7.Håkan Mohede

8.Marc Graue

9.Nicholas Glaser

10.Ronald B Ruben

11.David Plaschon

12.Hasse Jonsson

13.Larry Morgan