Nu är jag tillbaks igen med Bästa Rösten och dagens karaktär är Luigi, den bästa av Mario bröderna. Jag kommer gå igenom alla hans röster och berätta vilken som är min favorit.
 

Yu Mizushima

I anime filmen Super Mario Bros: The Great Mission To Rescue Princess Peach är det Yu Mizushima som spelar Luigi. Likt de föregående japanska insatserna har jag svårt att få ut något här. Jag vet inte vem som är Luigi av dom 2 rösterna som pratar. Eftersom att denna film aldrig har visats utanför Japan har jag  ingen översättning heller. Jag kan därmed inte säga om Yu Mizushimas instats är godkänd eller inte.

Danny Wells

I Super Mario Bros Super Show är det den bortgångna Danny Wells som spelar Luigi. Här är källan till många YTP:er och memes. Om man bortser från dessa två saker och ser det från ett normalt perspektiv är Danny Wells riktigt bra som Luigi. Han ger karaktären en personlighet som inte är så långt ifrån personligheten i spelen. Detta är en fullt godkänd insats.

Johan Hedenberg

I den svenska dubbningen av Super Mario Bros Super Show är det Johan Hedenberg som spelar Luigi. Han är riktigt lik originalrösten och karaktärens personlighet. Om jag nu måste välja mellan svenska och engelska blir det inte så svårt, Johan Hedenberg är bara otrolig med inlevelsen och han var nog den bästa rösten dom kunde hitta, otroligt bra insats av en otrolig skådespelare, det kan inte bli bättre.

Tony Rosato

Nästa röst och nästa stora meme. I Adventures Of Super Mario Bros 3 är det Tony Rosato som spelar Luigi. Han låter lik Danny Wells och blev en mycket större meme. Bra inlevelse med likadan röstkaraktär. Det är han som säger den ikoniska repliken "That's Mama Luigi To You Mario!" vilket blev början till en stor meme och många YTP:er. Tony Rosato är numera legendarisk och han gör en riktigt bra insats.

Kenneth Milldoff

I den svenska dubbningen av Adventures Of Super Mario Bros 3 är det Kenneth Milldoff som spelar Luigi. Han är inte lik originalrösten utan mer lik Luigis nuvarande röst. Som sagt är Kenneth Milldoff bäst i alla dubbningar han medverkar i och gör en riktigt unik insats som Luigi. Hans röst passar karaktärens personlighet med riktigt bra inlevelse. Milldoff gör mig sällan besviken.

Naoki Tatsada

I Super Mario Amada är det Naoki Tatsada som spelar Luigi. Likt den förra insatsen har jag väldigt svårt att få ut något här. Jag börjar undra om jag ska hoppa över dom japanska rösterna röster för att dom skapar förvirring. Super Mario Amada är säkert en annan anime som aldrig visats utanför Japan och därför har jag ingen översättning. Som Yu Mizushima kan jag inte säga om Naoki Tatsada gör en godkänd insats eller inte.

Bob Sorenson

Denna röst gillar jag inte. I Mario Is Missing är det Bob Sorenson som spelar Luigi. Hans röst är obehaglig och riktigt malplacerad som Luigi. Jag känner mig så obekväm av Bob Sorensons insats, passar bättre till karaktärsdesingen Weegee istället för karaktärens personlighet. Likt alla andra insatser i Mario Is Missing är denna insats underkänd, inte alls bra, lämnar mig med obehag.

Marc Graue

Nu blir det mer memes. Marc Graue spelade Luigi i Hotel Mario och skapade väldigt många YTP:er med repliken "I hope she made lotsa spaghetti" Det går inte att beskriva hur dåligt detta spel är och det har inget mindre än cheesy voice acting. Marc Graue är inte dålig som Luigi, det är bara ljudkvalitén som är dålig, låter som dom earrapat ljudet så att det blir svårt att höra vad karaktärerna säger. På grund av den ikoniska repliken måste jag säga att Marc Graue gör en godkänd insats.

Julien Bardakoff

Här är den mest malplacerade rösten. I den japanska versionen av Mario Kart 64 och de första Mario Party spelen är det Julien Bardakoff som spelar Luigi. När jag hörde denna röst för första gången tyckte jag direkt att den var helt opassande. Hans ljusa röst passar inte alls Luigi och varför säger han Mamme Mia istället för Mamma Mia? Det som jag inte alls fattar är att kallar sig själv för påven. Va!? Detta är skitkönstigt. Julien Bardakoff gör en malplacerad insats och är därför är han Luigi rösten jag gillar minst. Känns som om rösten var menad för en helt annan karaktär.

Charles Martinet

I alla Mario spel sedan Mario Kart 64(Förutom dom tidigare nämnda Mario Party spelen)är det den stora legenden Charles Martinet som spelar Luigi. Här behöver jag inte förklara något, detta är Luigi rösten som vi alla känner igen. Hans röst är bara underbar. Jag har spelat som Luigi i Super Mario Bros 2 och Super Mario 3D World och jag har alltid tyckt han varit bättre än Mario. Inte nog med att Charles Martinet är oslagbar, han är också otroligt bra på att förställa rösten. ingen annan hade varit bättre som Luigi. Underbar karaktär med ikonisk röst som alltid finns i mitt hjärta.

Här kommer Toplistan:

1.Charles Martinet

2.Tony Rosato

3.Johan Hedenberg

4.Danny Wells

5.Kenneth Milldoff

6.Marc Graue

7.Bob Sorenson

8.Yu Mizushima

9.Naoki Tatsada

10.Julien Bardakoff

Bara 2 karaktärer kvar så är Mario serien avslutad.